Aktualitások

2024. június. 27.

 

NYÁRI ÜGYELETI NAPOK

Tisztelt Szülők!

Intézményünkben az alábbi időpontokban tartunk nyári ügyeletet,

amikor ügyintézés miatt személyesen fel tudnak keresni bennünket:

 

Ügyeleti napok

2024. július 10.

9.00 – 13.00 óra között

2024. július 24.

9.00 – 13.00 óra között

2024. augusztus 7.

9.00 – 13.00 óra között

2024. augusztus 21.

9.00 – 13.00 óra között

 

 

A fenti időpontokon kívül az intézmény zárva tart.

Tisztelettel: Bejczi Mónika igazgató

 

2024. június. 27.

Kedves Búcsúzó Nyolcadikosok!

Az idő, ez a gyors röptű madár bennetek sem lassúdik. Amit tegnap még nem hittetek el, átitatódva egy picit hitetekkel, másképp tekintetetek ma a Végre.

S akár bevalljátok, akár nem, most megkeserül a szó, hogy VÉGE.

Tegnap még évelődtetek, mára elérkezett az igazi búcsúzás pillanata. Hamarosan az elrepült fecskék csendjébe fagy az itt hagyott osztályterem, s emlékké szelídül minden.

Ne feledjétek! A legtöbb ember olyan, mint a hulló falevél, melyet a szél fúj és lebegtet. Azonban még az elsodort levélnek is tudnia kell arról, hol az a gyökér, ahol fogant, mely talaj az, amelyből vétetett.

Elsodort magként Bennetek a jövő csak akkor tükröződik, ha kellő tudással párosul. S ahhoz, hogy a tudásnak álcázott dogmák elkopjanak és felragyogjanak alattuk a valódi értékek, tudnotok kell, hogy „a dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban”, mert igazán csak a szívével lát az ember.

Kívánom, hogy éljétek ezt át az  életetek során!

S mit adhatok Nektek útravalóul? Az alábbi sorokat:

Az élet értelme, azt hiszem, az élet maga, mert nélküled szegényebb lenne a világ. Amit te adsz, csak te adhatod, nem pótolhat téged senki más. Add hát magad, adj szívből és igazán, mert e Földnek szüksége van rád.”

Bejczi Mónika, igazgató

 

 

 

2024. május. 28.

Ismerkedés a 3D tollas alkotással

Május utolsó hetében immár második alkalommal kapcsolódhattak be az Apponyi Suli felső tagozatos diákjai az ELTE Gépészmérnöki Karának általános iskolás gyerekek számára szervezett foglalkozásaiba.

Tóth Balázs gépészmérnöknek köszönhetően a 3D toll működését próbálhatták ki a gyakorlatban az 5-7. osztályos érdeklődő diákok.

Speciális toll segítségével alkothattak a térbe is kiemelhető rajzokat, figurákat.

Az elmélyült munka során újabb ismeretekkel gazdagodtak s közben jól is szórakoztak elsajátítva a térbeli rajzolás alapjait.

Oldalak